Esu Aušra Dubonikė – mokymų trenerė. Padedu organizacijoms, bendruomenėms ir individualiems asmenims per vidinio resurso stiprinimą puoselėti veiklos prasmę ir bendrystę. Pasitelkiu kūrybines ir judesio praktikas, remiuosi dvasinės lyderystės teorija, tarptautine patirtimi. Apie tai kalbamės su prof. Jody Fry, vedančiu mokslininku ir konsultantu dvasinės lyderystės temoje.

Visą pokalbį Globalios lyderystės tvarumui tema žiūrėkite čia.

Mano kelionė dvasinės lyderystės link

Potraukį dvasingumo puoselėjimui pajutau dar vaikystėje. Po vadybos studijų Lietuvoje, 2008 m. Romos popiežiškame universitete baigiau teologijos studijų programą. Nors filosofijos ir teologijos žinios, katalikų tikėjimo praktikos yra stiprus kasdienio gyvenimo, santykių ir veiklos įkvėpimo šaltinis, man dvasingumas nėra tapatus religingumui.

Kai 2015 m. svarsčiau vadybos doktorantūros studijų galimybę ir rinkausi aktualią bei įdomią temą, kolega profesorius pasiūlė pasidomėti dvasine lyderyste. Tema pasirodė artima ir atliepianti giliausius mano troškimus bei pomėgius. Kita vertus, kilo klausimas, ar dvasinė lyderystė gali būti verta dėmesio mokslinėje ir praktinėje srityje.

Tuomet atradau pasaulio vadybos mokslininkus ir praktikus vienijančioje asociacijoje „Academy of Management“ grupę „Management, Spirituality and Religion“, kur garsūs mokslininkai atlieka tyrimus ir integruoja dvasinę lyderystę į konsultacinę veiklą bei mokymus (nuo 2022 m. esu šios asociacijos narė).

Godžiai skaičiau straipsnius, o pradėjus pirmuosius tyrimus, ėmiau megzti kontaktus su užsienio dvasinės lyderystės žinovais. Maloniai nustebino vienas šios srities pradininkų ir ekspertų, Kalifornijoje dirbęs profesorius Andre Delbecq, pasidalinęs patirtimi bei supažindinęs su savo darbais. A. Delbecq buvo ne tik akademikas, bet ir praktikas, dirbęs aukščiausio lygio verslo vadovų konsultantu, vesdavęs seminarus dvasinės lyderystės tema.

Ketinimą studijuoti doktorantūroje pakeitė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadovų magistrantūra. Joje, išplėtojusi savo tyrimą, 2018 m. parengiau ir apgyniau magistro baigiamąjį darbą „Dvasinės lyderystės raiška Lietuvos įmonėse”.

Žmonės teiraujasi, kas yra dvasinė lyderystė. Tyrinėdama ir padėdama kitiems augti bei pati dėmesingai ugdydamasi šioje srityje, remiuosi garsaus vadybos tyrėjo ir praktiko profesoriaus Jody Fry samprata, akcentuojančia prasmę veikloje, bendrystę ir vidinį resursą.

Šiuo metu džiaugiuosi dirbdama su įvairiais žmonėmis, organizacijomis ir bendruomenėmis, kviesdama drauge per vidinio resurso puoselėjimą nerti į prasmės ir bendrystės stiprinimą.

Išsilavinimas ir profesinės patirtys, kurias integruoju į dabartinę veiklą:

  • Ugdymo ir lyderystės programų rengimas ir vedimas – „Vilnelės“ kultūros centras
  • Akademinės veiklos administravimas – ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
  • Lyderystės klubo organizavimas ir vedimas – Ramintojos bendruomenė
  • Lyderystės klubo laidų vedimas – XFM radijo stotis
  • Tinklalaidžių autorė – Lyderystės kasdienybėje erdvė „Bostono arbatėlė“
  • Verslo administravimo bakalauras ir vadybos magistras – KTU
  • Teologijos studijos – Pontificia Università della Santa Croce
  • Vadovų magistrantūra – ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, BI Norwegian Business School