Kai viduržiemį pradeda kaltis pinigų medžio ūgliai – išlenda mažytės sunkiai plika akimi pastebimos galvutės – džiaugsmingai suspurda širdis. Tamsiuoju metų periodu pasirodžiusi nauja gyvybė – ypatingos šviesos bei vilties ženklas.

Ūgliui išsiveržti iš gelmės reikia laiko. Tuomet jis išskirtinai trapus, svarbu jo neliesti. Tad atsargiai, priklaupdama ar net atsiguldama ant grindų, didelį augalo vazoną apsuku visais įmanomais kampais, kad galėčiau stebėti ir liudyti vykstantį augimą. Po kurio laiko, stiebo kilimas įgauna pagreitį, o tuomet jau – pykšt, pokšt – lapai vienas po kito išsprogsta kosminiu greičiu.

Ta švelni žaluma, ypač paliesta saulės spindulių, džiaugsmu užlieja širdį. Ją gerte geriu į save. Sugeriu viltį, kad gyvenimas yra geras, jis mano pusėje ir kad gyvybė nugalės sąstingį bei mirtį. Įkvepiu ramybės, ištirpdančios susikaupusį nerimą, baimę dėl vidinių ir išorinių kataklizmų.

Aiškioje saulės šviesoje išryškėja ir ruduoti bepradedą augalo lapai – jų gyvavimas eina į pabaigą. Nors į vidų pasibeldžia liūdesys, nurimstu – gamtoje tiek nauja pradžia, tiek pabaiga yra natūrali ciklo dalis. Atidžiai nupjovusi parudavusius lapus, su šiluma guldau pamiškėje iškastoje duobėje. Žinau, jie bus trąša žemei ar maistas kurmiui, kuris reguliariai užsuka į mano kompostą pasižvalgyti ir nugvelbti kokių tai skanėstų.

Tvarumas yra dažnai linksniuojamas žodis. Jo stveriasi tiek verslai, tiek gamtos išsaugojimu besirūpinančios organizacijos, tiek pavieniai asmenys. Ši tema, būna, sužadina nerimą ir bejėgiškumą. Matydami, kad 2015 m. iškelti darnaus vystymosi tikslai taip ir liks nepasiekti, imame dvejoti, ar dar yra kokia veiksminga sistema, galinti užtikrinti, kad žemė liks gera vieta gyventi.

12 tvarios mąstysenos principų man padeda susigrąžinti tikėjimą ir paimti vadeles į savo rankas. Blogiausia, kas kiekvienam iš mūsų gali nutikti, tai į savo gyvenimą įsileisti nerimą, liūdesį, netikėjimą ir leisti jam viską apsemti. Kaip susigrąžinti viltį? Ką aš konkrečiai galiu daryti? Ką apie tai byloja 12 tvarios mąstysenos principų? Kaip galiu juos į savo kasdienybę pasikviesti?

Gegužės 11 d., šeštadienį, Vilniuje, Antakalnyje, gamtos apsuptyje kviečiu tai patyrinėti ir jaukioje bendrystėje prie arbatos puodelio bei mano pačios iškepto pyrago savo įžvalgomis pasidalinti, o rašikliui leisti pasiryžimus popieriaus lape fiksuoti, kad kasdienybėje primintų.

Kam ši patyriminė sesija skirta? Norintiems pažinti 12 tvarios mąstysenos principų, siekiantiems integruoti tvarumą į savo gyvenimo kasdienybę, trokštantiems puoselėti artimą ryšį su gamta, jaučiantiems nerimą, stokojantiems vilties.

Kaip atrodys mūsų susitikimas? Supažindinsiu su 12 tvarios mąstysenos principų. Pagal savo poreikius ir gyvenimo situaciją sudėliosime individualų tvarios mąstysenos principų žemėlapį. Partnerystėje su kitais sesijos dalyviais dalinsimės įžvalgomis, suteiksime ir gausime palaikantį grįžtamąjį ryšį. Visai tai – judesyje ir gamtos apsuptyje.

Kokia trukmė? 4 valandos, nuo 11:00 iki 15:00 val.

Investicija į save – 30 eurų.

Registracija el. paštu: ausra.dubonike@dvasinelyderyste.lt

Mano mintys tvarios mąstysenos tema: https://versloidejos.lt/ekspertai/a-dubonike-tvari-
mastysena-turi-buti-diegiama-nuo-vaikystes/

Esu tarptautinio tvarios mąstysenos skatinimo tinklo LEAP narė, tvarios mąstysenos kursoabsolventė. Daugiau apie mane: dvasinelyderyste.lt